Sayfalar

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Milli Takım Süper Lig'e çıkacak


Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Haziran ayında İzmir'de düzenlenecek Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası 1. Lig Yarışmaları sonunda Milli Takım'ın Süper Lig'e çıkacağına inandığını bildirdi.
Terzi, yaptığı açıklamada, İzmir'de hafta sonu düzenlenen bu sezonun puanlı ilk yarışlarında mücadele eden ENKA ve Fenerbahçe gibi mali ve idari yönden güçlü takımların, milli sporcuları istihdam ettiğini söyledi.Hafta sonu yapılan yarışlarda federasyon teknik kurulu olarak sporcuların performansını değerlendirme imkanı bulduklarını belirten Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü:"Yarışlarda kırılan rekorlar ve sporcuların kendi derecelerinin üzerine çıkması bizi mutlu etti. Bizim esas hedefimiz dünya şampiyonası ama onun öncesinde 18-19 Haziran'da İzmir'de düzenlenecek Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası 1. Lig Yarışları var. Biz 3 yıldır 1. Lig'de mücadele ediyoruz. Daha önceleri 2. Lig'deydik ve 1. Lig'e çıkıp iniyorduk ama son 3 yıldır 1. Lig'de kalmayı başardık. İzmir'deki şampiyonada tüm sporcularımızın başarılarıyla Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyorum. Süper Lig'e çıkarsak, Türk atletizm tarihinde bir ilki başarmış olacağız. İzmir'deki mücadele sonunda 3 takım Süper Lig'e çıkacak, ilk 3'e gireceğimizi tahmin ediyorum. Ancak bütün isteğimiz tabii ki şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmak, bunun planlarını yapıyoruz."
Terzi, genç sporcuların İzmir'deki mücadelelerde çok iyi dereceler aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:"Artık 23 yaş altı rekorlarını kıran sporcularımız, büyükler rekorlarını da kırabiliyor. Sporcularımız sezonun ilk yarışı olmasına rağmen beklediğimiz performansı yakaladılar. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ve Pekin Olimpiyatlarında aldığımız dereceler, bizim dünyadaki ve Avrupa'daki yerlerimizi gösteriyor. Daha önce ilk 50-60 ülke arasına giremediğimiz şampiyonalarda, seçmelerde elenen milli takımdık. Özellikle genç sporcularımızın da başarılarıyla ilerlememiz devam ediyor."
İzmir'de 18-19 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası 1. Lig Yarışmaları'na Türkiye'nin dışında Belçika, Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsviçre, Macaristan, Norveç, Romanya, Slovenya ve Yunanistan katılacak.
23 Mayıs 2011 11:09 | NTV Spor ve Ajanslar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder